TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Sugestii practice pentru amenajarea unui apartament de dimensiuni reduse

Suntem conștienți că mobilarea unui apartament de dimensiuni reduse poate cauza oricăruia dintre dvs. migrene. În momentul în care avem de-a face cu restricții în ceea ce privește spațiul, lucrurile se complică. Încă locuitul într-o garsonieră sau un apartament de dimensiuni mici nu trebuie să presupună neapărat sacrificii în ceea ce privește stilul și designul locuinței. Un spațiu redus nu trebuie să însemne complicații cu amenajarea lui.

Sugestii practice pentru amenajarea unui apartament de dimensiuni reduse

Veți avea nevoie totuși de puțină creativitate și multă planificare, dar și de câteva principii practice, ce vă vor ajuta cu amenajarea apartamentului. Astăzi am pregătit pentru dumneavoastră șase sugestii de acest fel. Acestea nu doar că vă vor ușura munca de amenajare, ci vă vor și inspira. Așezați-vă comod și lăsați-vă surprins.

Sugestia nr. 1: La bază se află dispunerea ingenioasă a locuinței

În cazul în care vă pregătiți să vă recondiționați complet garsoniera, acordați multă atenție dispoziției acesteia. Vă reamintim că dispoziția și divizarea nu reprezintă aceleași noțiuni. Și că nu întotdeauna ideile grozave cu privire la divizarea spațiului sunt potrivite pentru un apartament de dimensiuni mici.

Vă recomandăm să vă sfătuiți cu profesioniști în ceea ce privește dispoziția ideală a unui apartament mic. Designerii și arhitecții de interior au de-a face tot mai des cu spații mici. La întrebarea “Cum să divizez un spațiu mic?”, vor avea cu siguranță un răspuns pentru dvs. De cele mai multe ori, soluția propusă de aceștia este una la care nu v-ați fi gândit.

studio.jpeg (250 KB)

Sugestia nr. 2: Permiteți pătrunderea luminii și a aerului în spațiu

De cele mai multe ori, veți găsi în apartamente de dimensiuni reduse pereți inutili, care nu fac decât să blocheze lumina naturală și dau o impresie de lipsă de unitate. Vedem această problemă în special în cazul apartamentelor vechi, a căror divizare a fost astfel creată pentru a acomoda cât mai multe persoane și a le oferi acestora o anumită intimitate. Nu trebuie să vă temeți deci de demolarea pereților despărțitori vechi. Un exemplu potrivit de perete inutil este cel dintre bucătărie și living. Așa cum vedem în multe apartamente și case din zilele noastre, putem crea aici un spațiu foarte modern și spațios, prin simpla interconectare a acestor zone.

Divizarea unui apartament mic este o chestiune foarte delicată. Puteți însă aplica o regulă destul de simplă, și anume, mai puțină descompunere lasă o impresie generală mai bună. Există bineînțeles o excepție la această regulă, și aceasta este zona de dormit, pe care recomandăm să o divizați aproape întotdeauna de restul spațiului. Puteți crea un dormitor minunat chiar și într-un apartament mic. Totuși, și de această dată vă recomandăm să cereți sfatul persoanelor cu experiență în domeniu. Nu recomandăm divizarea spațiului de dormit cu ajutorul dulapurilor de dimensiuni mari. Și în nici un caz în detrimetrul luminii naturale.

Sugestia nr. 3: Uniformizați stilul spațiului interior

Din păcate sau din fericire, într-un spațiu mic orice detaliu trebuie luat în considerare. De aceea recomandăm evitarea mobilei de diferite culori și stiluri. Dacă nu știți de unde să porniți, începeți de jos, cu podeaua. În cazul în care aceasta aste expresivă, porniți pe calea designului minimalist, al culorilor și materialelor specifice acestui stil. Este recomandarea experților ca zonele bucătăriei și livingului să fie echipate, în cazul apartamentelor mici, cu mobilele de bucătărie sectoriale care pot fi de cele mai multe ori adaptate la orice tip de spațiu. Flexibilitatea lor le face ideale pentru un apartament mic.

140059i.jpg (156 KB)

Sugestia nr. 4: Alegerea culorilor este mai importantă decât credeți!

Vă recomandăm să vă amintiți că nuanțele închise reduc optic spațiul și îl fac mai strâmt. Cea mai bună alegere o reprezintă nuanțele de culori mai deschise. Atenție, culoarea deschisă nu trebuie neapărat să fie o culoare rece. Ba chiar dimpotrivă. Culorile calde și vesele vor umple orice încăpere cu lumină, căldură și o senzație de bunăstare!

Sugestia nr. 5: Alegeți un mobilier practic și multifuncțional

Unul dintre cele mai bine cunoscute și importante trucuri atunci când vine vorba de amenajarea unui apartament mic este alegerea inteligentă a mobilierului. Puteți, alegând corect, să eliberați mult spațiul și să îl iluminați. Recomandăm alegerea pieselor universale, sau cu o utilitate cât mai largă, ce pot fi folosite în diferite cazuri într-un mod diferit. Un exemplu tipic în acest sens este canapeaua extensibilă. La ora actuală, canapelele mici, fabricate din materiale de calitate superioară și adaptate pentru somnul zilnic pot fi achiziționate foarte ușor și la un preț destul de rezonabil. Canapeaua poate fi completată cu un fotoliu confortabil, perfect asortat.

O altă idee practică este ușa glisantă. Aceasta are nevoie de un spațiu mult mai redus decât ușile obișnuite și în plus arată splendid. Din nou puteți alege din multe decoruri de lemn și alte materiale. Cu ajutorul ușii glisante puteți economisi foarte mult spațiu, de exemplu în cazul unui dulap mare de haine, însă o puteți folosi și pentru a diviza zona de dormit, fără a ocupa inutil spațiu cu o ușă. Vă recomandăm să alegeți dulapuri înalte, de la pardosea până la tavan. Acest truc vă va ajuta din nou cu uniformizarea spațiului.

136081i.jpg (131 KB)

Sugestia nr. 6: Minunea numită oglindă

Oglinzile sunt cel mai bun prieten al apartamentelor mici. Datorită acestora, întreg spațiul va câștiga așa numita mărire optică. Se recomandă aici oglinzile mari, amplasate pe întregul perete. Acestea nu numai că măresc încăperea, ci și o iluminează și, într-o anumită măsură, deschid întregul spațiu al apartamentului. Oglinzile reprezintă soluția cea mai simplă, dacă nu vreți să vă simțiți incomod în apartamentul mic.

 

Aveți deja idei de amenajare a unui apartament de dimensiuni mici? Aveți sugestiile proprii garantate sau experiență din amenajarea unei garsoniere? Împărtășiți cu noi inspirațiile dvs., acestea pot fi de ajutor cuiva și, în plus, ele nu sunt niciodată suficiente.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile