TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Cum se asamblează un dormitor?

Markéta Etrychová
15.2.2021

Ați ales un dormitor modern și frumos, ați ales salteaua potrivită pentru el și abia așteptați să-l vedeți asamblat în casa. Dar nu sunteți complet convins că veți putea săl montați singur fără ajutor.

Cum se asamblează un dormitor?

Vestea bună este că tot mobilierul, inclusiv paturile, vin cu instrucțiuni detaliate de montare, precum și toate elementele de fixare necesare. Deci, atâta timp cât doriți să încercați instalarea, o puteți face fără mari dificultăți și fără a avea vre-o experiență.

Cum să asamblați un dormitor cu propriile mâini?

După cum tocmai am menționat, asamblarea unui pat nu este o sarcină deosebit de dificilă și, dacă citiți cu atenție instrucțiunile, va dura câteva ore. Dar pentru a vă simți mai liniștiți, am pregătit o descriere foarte simplă de bază a etapelor de asamblare, pe care vă puteți uita în timp ce încercați să asamblați elementele individuale ale noului dvs. dormitor frumos.

Descrierea etapelor de asamblare în funcție de modelul patului

Pregătire

Înainte de a începe asamblarea, trebuie să vă pregătiți ănainte, oferind suficient spațiu în cameră pentru a lucra confortabil. Nu uitați că paturile sunt grele după asamblare, așa că asamblați-le în camera în care vor fi așezate.

 RO.png (82 KB)

 

Pregătiți-vă instrumentele de care veți avea nevoie. Nu vă faceți griji dacă nu aveți un atelier de acasă, deoarece pentru asamblare, veți avea nevoie doar de instrumentele de bază care includ:

  • Șurubelniță cu diferite accesorii sau set de șurubelnițe
  • Ciocan
  • Creion de marcare
  • Ruletă de măsurare
  • Instrument de găurire (dacă este necesar)

Dacă aveți la îndemână tot ce aveți nevoie, despachetați toate cutiile și aranjați toate elementele patului pe jos. Nu aruncați cutiile imediat, deoarece poate fi necesar să verificați dacă articolele descrise pe ambalaj sunt într-adevăr disponibile înăuntru.

Găsiți instrucțiunile de instalare pentru modelul dormitorului și citiți-le foarte atent. Verificați dacă toate elementele de fixare sunt incluse în kit și dacă acestea sunt corecte ca număr. Începeți și suflecă-ți mânecile.

Asamblarea unui pat dublu clasic

  • Începeți cu cadrul. Montarea fiecărui tip de dormitor începe cu asamblarea cadrului, care are trei panouri (scânduri) și o tăblie. Folosind șuruburile și piulițele, fixați mai întâi cele două panouri laterale mai lungi la tăblie, apoi așezați panoul opus tăbliei.
  • Odată ce ați asamblat cadrul și sunteți absolut sigur că este stabil, trebuie să instalați grinda centrală necesară pentru paturile duble. Ea se pune pentru o mai mare stabilitate a patului și pentru o mai bună susținere a saltelei. Odată ce ați terminat cu asta, așezați picioarele patului (dacă modelul are).
  • Atașați traversele. Acesta este numele câtorva scânduri nu prea mari de lemn pe care este așezată somiera. Traversele sunt fixate în interiorul cadrului cu șuruburi.
  • Urmați instrucțiunile pentru asamblarea somierei, apoi montați-o pe baza patului.
  • Sunteți acum în ultima dreaptă. Tot ce trebuie să faceți este să puneți salteaua, să curățați locul de muncă și să vă relaxați în noul dvs. pat, pe care l-ați montat complet singur.

bb.jpg (107 KB)

Asamblarea patului cu mecanism de ridicare

Dacă patul are mecanism de ridicare, este posibil să întâmpinați unele dificultăți la asamblare. Prin urmare, dacă nu sunteți complet sigur că veți reuși, este recomandabil să consultați un specialist.

Dar dacă credeți că montarea unui mecanism nu va fi dificilă, iată ce ar trebui să faceți:

  • Asamblați cadrul așa cum v-am descris mai sus.
  • Montați mai întâi mecanismul de ridicare pe cadru în locurile specificate în instrucțiuni (acestea vor fi cu siguranță marcate pe elemente).
  • Dacă sunteți gata fixați mecanismul de somieră.
  • Asigurați-vă că ați montat corect și sigur mecanismul, apoi adăugați arcurile sau amortizoarele cu gaz pentru ridicare. În cazul în care modelul dormitorului are un mecanism cu arc, întindeți ușor arcurile și încercați să ridicați partea superioară a patului. Ați făcut un lucru bun dacă puteți ridica și coborî patul, fără efort.
  • Dacă modelul are un mecanism cu gaz, după asamblare, încercați ridicarea și coborârea și dacă este necesar puteți să-l reglați. Ați reușit să faceți o instalare corectă dacă patul se ridică și coboară lent fără probleme.
  • Așezați "partea de jos" a patului. De obicei, este formată din două bucăți de plăci din fibră, pe care trebuie să le atașați la baza cadrului și să le fixați cu cuișoare mici

cc.jpg (70 KB)

Asamblarea unui pat standartd dublu cu sertare

Acest tip de pat diferă de modelele clasice doar prin faptul că are două (sau mai multe) sertare pe care trebuie să le asamblați și să le montați la pat.

Etapele de asamblare pentru paturile cu sertare sunt următoarele:

  • Asamblați cadrul după modul cunoscut deja și așezați grinda centrală. Pentru faptul că acest model are sertare, unul din panourile laterale este puțin mai îngust.
  • Montați „separatorul” sertarelor pe cadru. De obicei, este doar o scândură simplă pe care trebuie să o montați transversal și să o fixați la grinda centrală.
  • La ambele capete ale panourilor cadrului (acolo unde veți monta sertarele) așezați câte o bucată de scândură mai îngustă și strângeți-le ferm.
  • Asamblați cadrele sertarelor, așezați bazele și puneți mânerele pe partea frontală a sertarelor. Dacă modelul are sertare pe roți, instalați-le și pe acestea.
  • Puneți sertarele în poziția corectă, asigurați-vă că acestea se rulează ușor. Așezați somiera și salteaua și sunteți gata.

Probleme frecvente și greșeli care trebuie evitate

Nu se citesc instrucțiunile

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care o fac peste 75% dintre cei care  asamblează bilierul, este că nu citesc suficient de atent instrucțiunile. Nu faceți și dvs. această greșeală.

Producătorii nu pun instrucțiuni detaliate fără motiv. Acestea descriu toate etapele de asamblare, precum și ce element pentru ce este folosit, ce elemente de fixare se folosesc și pe ce parte ar trebui asamblate elementele.

Nu se verifică disponibilitatea elementelor de fixare

Să se înceapă asamblarea fără a fi mai întâi siguri că toate componentele de care au nevoie pentru montare patului sunt disponibile, este o greșeală pe care o fac cel puțin jumătate din meșterii amatori. Deci, la un moment dat, se poate dovedi că biții, șuruburile și alte elemente fie nu sunt suficiente, fie lipsesc din cutii.

De aceea noi vă recomandăm să vă asigurați că totul este disponibil înainte de a începe lucrul. Vă recomandăm chiar, dacă aveți posibilitatea să mai cumpărați elemente de fixare suplimentare. Doar pentru a vă asigura că nu trebuie să fugiți la magazin în timpul asamblării.

dd.jpg (98 KB)

Se omit etape în timpul asamblării

Pentru ca montalul să fie efectuat corect, este obligatoriu să urmați toți pașii exact conform instrucțiunilor. Numai în acest fel puteți fi siguri că după ce terminați, toate elementele patului vor fi la locul lor și nu va exista nicio componentă care a devenit cumva „în plus”.

Nu sunt folosite elementele de fixare corecte

Majoritatea elementelor de fixare au forme  asemănătoare, dar scopul lor este diferit. Prin urmare, trebuie să fiți foarte atenți și să citiți instrucțiunile pentru a nu pune un vint, un șurub sau o piuliță inadecvate, deoarece acest lucru poate afecta stabilitatea structurii.

Când trebuie să consultați un specialist?

Dacă vă simțiți nepregătiți să vă montați dormitorul, vă este greu să urmați instrucțiunile sau pur și simplu nu aveți timp să vă asamblați noul pat, este dreptul dvs. să solicitați ajutor profesional. Vor veni la fața locului și-l vor monta rapid, și eficient și într-o oră - două veți putea să vă bucurați de noul dvs. pat frumos și confortabil.

Experți pentru asamblarea mobilei puteți solicita în magazin, atunci când cumpărați patul. Aproape toate magazinele de mobilă oferă atât livrarea mărfurilor la adresă, cât și montaj specializat.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile