Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum mobilăm camera adolescentului sau adolescentei?

Alexandra Doskočilová
27.2.2023

Copilul care până de curând nu se despărțea de dvs. a crescut și este deja un adolescent care face primii pași în lumea adulților.

Și aceasta este o perioadă din viața sa care este asociată cu schimbări multe în număr și mari în semnificație.

Este o perioadă în care apar schimbări în morfologie, în gusturi și mai ales în nevoile adolescentului.

Cum mobilăm camera adolescentului sau adolescentei?

Sursa imaginii: Unsplash.com

De ce trebuie să reamenajați camera adolescentului?

Renovarea, reamenajarea și transformarea camerei copilului dvs. este o etapă importantă în dezvoltarea acestuia și este necesar pentru nevoia sa tot mai mare de independență și intimitate.

Altfel spus, a sosit momentul în care adolescentul dvs. are nevoie de un spațiu personal și privat pentru a dormi, a studia, a asculta muzică și a-și invita prietenii în vizită.

Așadar, are nevoie de reamenajarea camerei de copil și transformarea ei în cameră pentru adolescent.

Și dvs.? Dvs. trebuie să vă înarmați cu răbdare, să vă adaptați la schimbări și să continuați cu renovarea camerei.

Cum transformați o cameră de copii într-o cameră potrivită pentru adolescenți?

O să fim sinceri cu dvs. Amenajarea unei camere de băiat sau de fată adolescent/ă, sau altfel spus - teen, nu este o sarcină ușoară.

Spunem acest lucru pentru că trebuie să puteți nu numai să creați un spațiu care să reflecte gusturile și preferințele adolescentului dvs., ci și să proiectați și să mobilați o cameră pe care nu va trebui să o actualizați în fiecare an.

Totuși, există întotdeauna o modalitate de a transforma o cameră de copil într-o cameră elegantă pentru adolescenți, care va fi atrăgătoare atât pentru copilul dvs., cât și pentru dvs.

Implicați-l pe adolescent în acest proces încă de la început

Primul și cel mai important pas în proiectarea camerei perfecte pentru adolescenți este implicarea adolescentului în procesul de planificare.

Aflați care sunt preferințele sale, cum vede camera și, cel mai important, ascultați ce are de spus și nu-i subestimați opinia.

Alegeți o culoare sau o combinație de culori

La această vârstă, gusturile și preferințele se schimbă extrem de repede. De aceea, sfatul nostru este să-l întrebați pe copil pentru a afla care sunt culorile în care el sau ea își imaginează camera.

Trebuie să aveți răbdare, chiar dacă vă spune că vrea ca camera sa să aibă pereții negri sau culori extrem de strălucitoare și stridente.

Dați-i puțin timp să de gândească, apoi dați-i punctul dvs. de vedere și suntem siguri că prin dialog veți putea găsi o soluție de compromis care să mulțumească ambele părți.

De exemplu, dacă copilul dvs. insistă pe culorile neobișnuite sau combinații de culori îndrăznețe, puteți sugera să zugrăviți unul dintre pereți în culoarea pe care insistă, iar ceilalți pereți în culori neutre.

Și puteți sugera culori neutre pentru pereți, pe care adolescentul dvs. le poate personaliza cu accesorii care să se potrivească gusturilor sale și în combinația de culori pe care și-o dorește.

Și încă un aspect foarte important. Atunci când alegeți o culoare, nu uitați că mobilați și decorați camera unui adolescent, nu a unei fetițe sau a unui băiețel.

Altfel spus, atunci când alegeți culorile, nu este musai necesar să fie culori care se asociază cu sexul copilului. Ceea ce este mai important, este ca acestea să fie pe placul tânărului domn sau tinerei domnișoare și să-i facă fericiți.

kidsroom-girl.png (1.89 MB)

Sursa imaginii: unsplash.com

Găsiți stilul potrivit al camerei

Așa cum am menționat de mai multe ori, gusturile adolescenților se schimbă foarte repede și dacă astăzi le place stilul scandinav sau industrial, peste câteva luni s-ar putea să se îndrăgostească de stilul vintage, boho sau pop.

Pentru a putea decide asupra unui design și unui stil ale camerei, puteți oferi din nou copilului dvs. o soluție de compromis: Combinarea mai multor stiluri.

De exemplu, puteți opta pentru mobilier și obiecte de mobilier în stil modern sau contemporan și le puteți combina cu o comodă, o lampă sau o etajeră vintage, boho sau art deco.

Sau optați pentru un pat, un birou și un dulap în stil scandinav, pe care să le combinați cu mobilier și decorațiuni eclectice în stil neo-art deco sau pop.

Definiți zonele și alegeți mobilierul principal

Schimbarea mobilierului ar trebui să fie o parte obligatorie a planificării atunci când se renovează o cameră pentru un adolescent.

Spunem acest lucru pentru că un adolescent nu mai are nevoie de mobilier pentru copii, ci de mobilier funcțional, care îi oferă confortul necesar în timpul studiului și odihnei.

În acest sens, dacă ați ales combinațiile de culori și stilul de mobilier din camera adolescentului dvs., este timpul să compartimentați în zone spațiul și să vă gândiți la mobilierul de bază.

Începeți cu zona de dormit

Un pat confortabil este prima piesă de mobilier pe care trebuie s-o cumpărați. Atunci când alegeți, este bine să țineți cont atât de stilul și designul patului, cât și de dimensiunea acestuia și, nu în ultimul rând, de salteaua pe care va dormi adolescentul.

De asemenea, vă recomandăm să luați în considerare spațiul de care dispuneți. În cazul în care camera este relativ de mică, puteți opta pentru un pat standard de o persoană sau pentru un pat combinat, multifuncțional.

Dacă aveți suficient spațiu, puteți lua în considerare cumpărarea unui pat mai mare sau, de ce nu, a unui pat dublu (dormitor).

Sfat util: Deoarece adolescenții petrec mult timp în pat, nu veți da greș dacă optați pentru un pat pentru adolescenți cu tăblie tapițată.

În acest fel, copilul dvs. se va simți mai confortabil în timp ce stă întins în pat și se uită la televizor sau navighează pe internet prin intermediul laptopului sau al smartphone-ului.

girl in bed.png (1.15 MB)

Sursa imaginii: unsplash.com

Proiectați un spațiu de lucru funcțional

Adolescenții petrec mult timp studiind, motiv pentru care este o idee bună să amenajați o zonă de studiu funcțională.

Atunci când alegeți mobilierul pentru această zonă, ar trebui să vă concentrați mai întâi asupra alegerii unui birou confortabil cu un blat suficient de mare pentru ca adolescentul dvs. să își poată plasa laptopul și să pună orice alte lucruri și obiecte care vor fi necesare pentru pregătirea lecțiilor.

Apoi, luați în considerare să puneți rafturi suplimentare, sertarele practice și o lampă de birou potrivită. În cele din urmă, nu uitați de scaunul confortabil reglabil pe care copilul dvs. va sta ore întregi în timp ce studiază.

Creați o zonă de relaxare

Această zonă va fi folosită de copil și de prietenii săi pentru a asculta muzică, pentru a discuta lucruri care nu sunt destinate urechilor dvs. și pentru a împărtăși secrete.

Prin urmare, este bine ca această parte a camerei adolescentului să fie mobilată cu mobilier elegant și, mai presus de toate, confortabil.

De exemplu, pe podea puteți pune un covor moale și pufos, în colț atârnați un scaun suspendat sau puneți câteva pufuri moi pe jos.

Și dacă proiectați o cameră pentru o fată, nu veți da greș dacă, pe lângă fotolii și pufuri moi și confortabile, veți pune o masă de toaletă cochetă cu o oglindă imensă.

Gândiți-vă la depozitarea hainelor

Dacă aveți de gând să vă limitați la comode și la dulapuri mici, așa cum avea copilul dvs. în camera copilului, renunțați la această idee.

Adolescenții, în special fetele (și destul de mulți băieți), au atât de multe haine încât o comodă cu câteva sertare nu va fi suficientă.

În plus, atunci când un adolescent începe să caute haine pentru a ieși cu prietenii, trebuie să fiți pregătit pentru ca totul să fie scos, măsurat și aruncat pe pat, pe scaune și chiar pe jos.

Așadar, sfatul nostru este ca, dacă aveți posibilitatea, pentru camera unui adolescent să alegeți cel puțin un dulap dublu sau un set de dulap și pat cu spațiu de depozitare suplimentar.

Iar dacă încăperea este de dimensiuni mai mari, cel mai bine este să luați în considerare un dulap de tip walk-in sau un dulap fără uși.

Personalizați spațiul

De fapt, este mai bine să lăsați adolescentul dvs. să se ocupe de accesoriile și decorațiunile din camera sa. Lăsați-l sau lăsați-o să aleagă decorul în funcție de gusturile și preferințele sale.

Aici ar putea fi vorba de perne împrăștiate pe pat, un semn luminos deasupra patului sau pe peretele din zona de relaxare, postere, fotografii sau tablouri, sau ceva legat de hobby-ul copilului.

Cel mai important este că adolescentul trebuie să decidă singur cum să-și decoreze camera astfel încât să îi placă.

teenager room.png (1.59 MB)

Sursă imagine: unsplash.com

Concluzie

Vine un moment în viața fiecărui părinte când trebuie să accepte că mica sa comoară a crescut deja și s-a transformat în adolescent.

Odată ce vine acest moment, este important să vă sprijiniți pur și simplu copilul, să încercați să îi oferiți spațiul de care are nevoie și să vă asigurați că îi amenajați camera cu mobilier confortabil și comod.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Amanda: [email protected] 18.4.2023
I am Amanda from Quanzhou Yingkai Bags factory, We only produce bags and focus on expertise. May i ask if you have a bag customization plan for 2023?Hope we get a chance to be a part of it!You can expect the quality product with reasonable Price.
Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile