Reduceri de până la -30% la TOT + transport la doar 19 RON, ridicare la etaj la 59 RON și montaj pentru produsele selectate la 149 RON

Ce masă pentru living alegem?

Atunci când vine vorba de mobilarea livingului v-ați concentrat în identificarea unei canapele confortabile în colț sau dreaptă, unui fotoliu moale sau unui sistem modular potrivit. Și abia după ce amenajați totul, vă dați seama că mai lipsește ceva din living, pentru ca acesta să fie perfect.

Ce masă pentru living alegem?

Și nu greșiți. Undeva între căutarea unei sau altei piese de mobilier, ați uitat de masa pentru living. Și dintr-o dată vă dați seama să această alegere nu va fi deloc ușoară.

Dar nu trebuie să aveți emoții. Continuați să citiți și în următorii pași vă vom ajuta să găsiți masa care se va potrivi perfect interiorului livingului dvs.

În primul rând, luați în calcul propriile dvs. nevoi

Fără dar și poate, măsuțele de cafea care se oferă în magazine sunt moderne, elegante și frumoase. Dar oare pot îndeplini nevoile dvs.? Bineînțeles că nu. De aceea și sfatul nostru este, înainte să începeți căutarea, în primul rând să vă puneți întrebarea - de ce fel de masă aveți nevoie.

Doriți să aveți un loc la care să puneți repede laptop-ul, căștile sau cărțile? Atunci, o măsuță cu loc de depozitare ar fi o alegere bună.

Sau poate vă place să stați cu picioarele pe masă uitându-vă la televizor? Atunci, în loc de o masă standard de living, puteți opta pentru un taburet elegant.

Poate vă doriți să folosiți masa pentru a savura cafeaua de după-amiază? În acest caz, vă trebuie o masă elegantă, rafinată și joasă pentru living.

Sau aveți nevoie de o masă pe care o puteți folosi pentru living, pentru luat mesele în familie sau atunci când vin oaspeți în vizită? Atunci, o masă funcțională cu mecanism mobil ar fi cea mai bună alegere.

sofa.jpg (45 KB)

Descoperiți echilibrul corect cu restul pieselor de mobilier

Una dintre caracteristicile mesei pentru living este că aceasta aduce echilibrul încăperii. Acest lucru înseamnă că masa trebuie să completeze stilul restului pieselor de mobilier astfel încât să redea proporții și echilibru întregii încăperi.

Dar ce vrea să însemne asta?

Spre exemplu, dacă ați optat pentru un colțar modern, cu picioare joase din lemn, masa pe care o veți achiziționa, ar arăta mai bine dacă stă direct pe podea. Și vice versa. Dacă canapeaua și restul mobilei sunt așezate direct pe podea, fără picioare vizibile, atunci masa va arăta mai bine dacă este cu picioare subțiri.

Luați în calcul stilul încăperii

Indiferent de stilul pe care l-ați ales pentru living, este important ca măsuța de cafea să-l respecte. De aceea, în primul rând analizați atent restul mobilei pe care o aveți deja în living, determinați stilul și în această bază începeți căutările.

Stabiliți corect proporțiile

După ce deja știți pentru ce veți folosi masa și care este stilul ei, vine timpul să alegeți înălțimea și lungimea corectă a mesei pentru living. La acest capitol sunt de luat în calcul câteva variante.

Înălțime

Cu toate că pe piață se oferă mese pentru living cu diferite înălțimi, regula este ca înălțimea mesei să nu depășească înălțimea șezutului canapelei.

Este cel mai bine ca masa pe care o veți achiziționa să aibă aceeași înălțime cu șezutul canapelei sau în ultimă instanță - să fie cu câțiva centimetri mai înaltă sau mai joasă. Aceasta este înălțimea optimă pentru ca dvs. să puteți pune ceașca cu cafea pe masă, să luați cartea sau să puneți telecomanda.

Lungime

Și aceasta va fi determinată în funcție de forma și lungimea canapelei. Regula este că lungimea mesei trebuie să fie aproximativ  ⅔ din lungimea canapelei. Spre exemplu, dacă lungimea canapelei este de 250 cm, masa potrivită ar avea o lungime de cel mai mult 160 cm.

yellow chair.jpg (75 KB)

Luați în calcul forma

După ce calculați înălțimea și lungimea măsuței de cafea, vine timpul să alegeți și forma. Aici aveți o varietate de opțiuni, fie dreptunghiulară sau pătrată, fie ovală sau rotundă. Adevărul este că forma se alege în primul rând după distanța pe care o aveți la dispoziție în cameră.

Dar ce vrea să însemne asta?

Pentru ca să vă bucurați de confort și ca masa să nu “închidă” spațiul, între mobila mică și canapea trebuie să fie o distanță de 30 - 40 cm. În plus, între masă și televizor, trebuie să fie o distanță de cel puțin 60 cm și până la 90 cm.

Dacă cunoașteți aceste reguli, puteți măsura cu ușurință spațiul liber pe care-l aveți la dispoziție și puteți alege forma mesei care se va potrivi cel mai bine livingului dvs.

În altă ordine de idei, dacă vă interesează avantajele diferitelor forme, iată ce vă putem spune:

  • Oval - Mesele cu formă ovală sunt perfecte pentru echilibrarea formei și funcțiunii. Puse în cameră, ele nu îngreunează circulația și oferă destul loc pentru depozitare. Forma lor este foarte practică și deoarece nu au unghiuri ascuțite, sunt potrivite pentru locuințe cu copii mici.
  • Rotundă - Aproape la fel ca și mesele ovale, cele rotunde sunt o alegere foarte bună pentru spațiile mai mici sau pentru locuințe cu copii mici. Acest tip de mese sunt stabile, practice și asigură o circulație bună în spațiu.
  • Dreptunghiulară - În momentul de față mesele cu această formă se bucură de popularitate mare, fiind practice, moderne și arătând bine cu colțare dar și cu canapele sau fotolii cu două locuri, trei locuri.
  • Pătrată - Mesele cu formă pătrată dă un aspect plăcut și asimetric spațiului din living. Ele sunt elegante, rafinate dar și foarte practice.

Deseori se oferă cu loc de depozitare sau au și alte funcționalități precum mecanism de ridicare și altele. Singurul detriment este că ocupă mult loc în încăpere și nu sunt foarte potrivite pentru livingurile micuțe.

green sofa.jpg (95 KB)

Nu subestimați materialul meselor pentru living

Sunteți deja pe final și să rămâne doar alegerea materialului pentru masă. Acesta nu este deloc de subestimat, deoarece de acest aspect depinde dacă masa se va încadra perfect în interior sau nu.

Pe piață veți găsi nu doar mese din esență de lemn - soluția clasică, dar și mese din MDF, PAL melaminat, sticlă, metal sau în diferite combinații de materiale.

Mesele din lemn sunt masive, rezistente și de calitate superioară, dar sunt și grele și necesită mentenanță mai sofisticată. Prețul lor este și el destul de mare.

Mesele din MDF sau PAL melaminat sunt foarte populare acum deoarece se oferă în diferite forme și dimensiuni și se încadrează în toate stilurile de interior. Un beneficiu mare este și că mentenanța lor este ușoară, iar prețul - accesibil.

Mesele din sticlă sunt și ele destul de populare, dar necesită mentenanță mai serioasă și nu se încadrează în toate stilurile de interior.

Mesele din metal, de regulă, se potrivesc doar încăperilor amenajate în stil industrial.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile