Reduceri de până la -30% la TOT + transport la doar 19 RON, ridicare la etaj la 59 RON și montaj pentru produsele selectate la 149 RON

Avantajele paturilor suprapuse pentru copii

Markéta Etrychová
21.2.2022

Dacă-i întrebați pe copiii dvs. ce pat își doresc pentru camera lor, suntem convinși că răspunsul lor va fi - supraetajat. Și știți de ce? Deoarece paturile supraetajate pentru copii sunt super distractive.

Avantajele paturilor suprapuse pentru copii

Bineînțeles, dvs. ca părinți poate nu o să alegeți patul supraetajat, doar fiindcă este distractiv, deoarece pentru dvs. criteriile de selecție diferă puțin, sau așa cel puțin presupunem noi.

 Haideți să vedem dacă vă putem ajuta în alegere, și hai să începem prin a analiza toate avantajele și dezavantajele paturilor supraetajate.

Avantajele paturilor supraetajate pentru copii

Asigură spațiu personal pentru copii

 Atunci când aveți doi copii și un singur dormitor liber, singura soluție este să-i puneți într-o cameră comună. Acest lucru însă nu înseamnă că dacă ei împărtășesc o singură cameră nu se pot bucura de propriul lor spațiu personal. Iată că paturile supraetajate le pot oferi asemenea spațiu.

 Cu ajutorul unor perdeluțe, lămpi mobile sau alte accesorii, paturile supraetajate pentru camera copiilor se pot personaliza ușor pentru fiecare copilaș astfel încât fiecare să beneficieze de propriul său colțișor în care să aibă intimitate și să se îndeletnicească de hobbyurile preferate, fără să-l încurce pe frate sau soră.

bed in hight.jpg (49 KB)

Paturile supraetajate economisesc spațiu și asigură mai mult spațiu liber de joc

 Unul dintre avantajele paturilor supraetajate pentru copii este că economisesc mult spațiu. Lucrul acesta este posibil, deoarece paturile sunt puse unul deasupra celuilalt nu unul lângă celălalt și practic amprenta pe care o ocupă în cameră, este ca pentru un singur pat.

 Și ce înseamnă acest lucru - mai mult spațiu liber, în care copii se pot distra. Iar după cum știți și dvs. jocurile sunt o parte foarte importantă din dezvoltarea copiilor.

 139132.jpg (143 KB)

Sunt universale și se potrivesc în orice cameră de copii

 Paturile supraetajate sunt un exemplu clasic pentru soluții modulare de mobilă pentru camera copiilor. Ele sunt compuse din diferite elemente combinate într-unul singur pentru a crea o structură unică.

 Drept urmare, acest tip de pat pentru copii nu doar economisește mult spațiu, ci și vă permite să-l optimizați la maxim.

 Altfel spus, aveți posibilitatea să alegeți dacă optați pentru paturi clasice supraetajate sau modele încastrate în garderobe, dotate cu scări - sertare, rafturi suplimentare etc, etc.

 În plus, acest tip de paturi pentru copii se oferă într-o varietate extrem de mare de forme, astfel încât puteți găsi ușor modelul care să se potrivească cu spațiul pe care-l aveți la dispoziție.

 În momentul de față sunt foarte moderne nu doar paturile supraetajate clasice, ci și cele în T, paturile supraetajate cu un al treilea pat suplimentar care se trage de sub patul de jos, modelele pe roți etc.high bed.jpg (32 KB)

Sunt practice pentru depozitare

 Încă un avantaj mare al paturilor supraetajate pentru copii este că oferă extrem de multe opțiuni de depozitat.

 În funcție de model, acest tip de paturi pentru camera de copii pot veni cu rafturi separate pentru fiecare pat, sertare, dulapuri și alte locul în care copiii își pot depozita nu doar hainele, ci și jucăriile, cărțile și manualele. Și, bineînțeles, locuri în care-și pot ascunde propriile lor secrete micuțe, de dvs.

Sunt confortabile și pentru un singur copil

 Chiar dacă aveți un singur copil care doarme în cameră, se merită să investiți într-un pat supraetajat. Deoarece una dintre cele mai mari plăceri ale copiilor, este să-și invite prietenii în vizită, peste noapte.

 Atunci patul supraetajat se transformă într-o adevărată corabie de pirați, mașină de curse, mașină a timpului sau într-un castel magic în care este captivă o prințesă care trebuie salvată. Și după ce obosesc jucându-se, copiii pur și simplu se vor culca la nivelul de sus sau de jos și vor adormi fericiți și mulțumiți.

Se pot separa ușor

 Cu acest tip de pat pentru copil, veți primi două paturi la preț de unu. În plus, o mare parte din modelele contemporane de paturi supraetajate pentru camera de copii, oferite pe piață, vin cu opțiunea de a fi despărțite.

 Și acest lucru înseamnă că dacă vă mutați într-o locuință mai mare și aveți mai multe dormitoare, puteți separa foarte ușor patul în două părți, pe care le puteți pune în cele două camere de copii.

Surpriză, acest tip de paturi nu este doar pentru copii

 Da, acest lucru poate veni ca o surpriză, având în vedere că paturile supraetajate sunt destinate în general camerei de copii. Însă, acestea sunt destul de confortabile și pentru adulți deoarece lungimea lor este cât a unui pat unic pentru adult și sunt și destul de stabile, astfel încât pot suporta greutate mai mare.

 Bineînțeles, nu vă recomandăm să folosiți patul supraetajat pentru dormitor, dar mereu puteți conta pe acesta în situația în care oaspeții decid să rămână peste noapte.

Și da, sunt super fun

 Nu putem să nu recunoaștem că acest tip de paturi pentru copii sunt mult mai distractive pentru copilași, în comparație cu paturile standard. În acest tip de paturi cei mici nu doar că se simt super, confortabil, ci se și distrează personalizându-și paturile punându-și imaginația la contribuție..

children room.jpg (70 KB)

Dezavantajele paturilor supraetajate

 Deoarece vorbim despre paturi supraetajate, patul superior este la înălțime mai mare. Pentru ca copilul să se simtă comod și confortabil la etajul de sus, înainte de achiziție trebuie să vă convingeți că tavanele camerei sunt destul de înalte (cel puțin 2,50 - 2,70 cm.)

 Înălțimea tavanului este de importanță, deoarece copilul care doarme în patul de sus trebuie să aibă destul spațiu pentru a se așeza liniștit în pat, fără a se simți claustrofobic.

 Este bine să știți că acest tip de paturi nu este potrivit pentru copiii cu vârstele de sub 6 ani sau pentru copiii care suferă de boli precum epilepsie, tulburări de somn etc.

 De aceea este bine, mai ales dacă copiii dvs. sunt mici, să optați pentru un model care se poate transforma într-o etapă mai târzie. Așadar, când cei micuți împlinesc 6 ani, puteți strânge cele două paturi unice și le puteți transforma într-un pat modern supraetajat superb, care va fi locul perfect de dormit.

 Se prea poate ca curățarea etajului superior al patului să vă dea bătăi de cap, mai ales dacă alegeți un model care economisește mult loc. Dar cu puțină practică veți învăța cum ajungeți la patul suprapus și să-l curățați, să schimbați așternuturile și mai repede.

La ce trebuie să fiți atenți cumpărând un pat supraetajat pentru copii?

 Primul lucru de care trebuie să țineți cont, este vârsta copiilor. După cum am spus mai sus, dacă ei sunt mai mici de 6 ani, vă recomandăm să mai așteptați cu achiziția unui astfel de pat.

119808.jpg (115 KB)

Următorul lucru foarte important este siguranța patului. Aceasta depinde de calitatea materialelor, dar și de calitatea realizării patului supraetajat.

 Pentru a fi siguri că achiziționați un pat într-adevăr sigur pentru cei mici, vă sfătuim să aveți încredere și să optați doar pentru produsele unor producători renumiți care folosesc materiale de înaltă calitate, absolut sigure și ecologice, potrivite pentru copii.

 Le veți recunoaște ușor, deoarece producătorii care nu fac compromisuri cu calitatea, oferă doar paturi pentru copii testate și însoțite de certificat european de calitate și securitate.

 Standardul de referință care stabilește cerințele și prevederile de securitate pentru paturile supraetajate și înalte, este UNI EN 747.

 Indiferent de designul paturilor supraetajate pentru care veți opta, acestea trebuie dotate și cu un sistem stabil și sigur anti-cădere, dar și cu sistem pentru urcare și coborâre ușoară de la etajul de sus.

Sistemul împotriva căderii asigură siguranța completă pentru copii, în timpul somnului, astfel încât chiar dacă cei mici au somn neliniștit, nu vor cădea din pat. Sistemul de urcare și de coborâre le asigură accesul rapid și în siguranță la etajul de sus.

bed in hight.jpg (49 KB)

Vă recomandăm să acordați atenție și îmbinărilor patului, dacă nu prezintă muchii ascuțite, care i-ar putea răni pe copii sau alte defecte care pot pune siguranța lor în pericol.

Nu uitați și că pentru somnul odihnitor al copiilor dvs., un rol important îl joacă somierele și saltelele pe care le veți alege.

 119682.jpg (126 KB)

 

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile