15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Curățenia de primăvară: 5+1 sfaturi despre cum să-ți cureți casa cu bicarbonat de sodiu

Markéta Etrychová
2.3.2023

Cine nu cunoaște bicarbonatul de sodiu. Utilizarea sa este cunoscută mai ales în bucătărie sau ca prim ajutor pentru arsuri la stomac. Îl cunoașteți ca ajutor la curățenie? Dacă nu, faceți o mare greșeală. Iată 5 +1 sfaturi despre cum și unde să folosești bicarbonatul de sodiu. Un produs de curățare ieftin, dar eficient pentru fiecare casă.

Curățenia de primăvară: 5+1 sfaturi despre cum să-ți cureți casa cu bicarbonat de sodiu

Ce este bicarbonatul de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu, este o pulbere albă foarte solubilă în apă și cu un pH alcalin. Cu toții îl cunoaștem mai ales din bucătărie, unde este folosit ca praf de copt. Utilizările versatile ale acestei pulberi îi pot surprinde pe unii. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a curăța suprafețele casnice, precum și pentru a absorbi mirosurile nedorite.

1.      Petele de pe mobilierul tapițat

Petele de grăsime de pe canapele, fotolii sau scaune sunt o problemă comună în toate gospodăriile. Scapă de ele pur și simplu cu bicarbonat de sodiu. Mai întâi, uscați pata de grăsime cu un prosop de hârtie. Apoi turnați pur și simplu bicarbonat de sodiu și așteptați 2 sau 3 ore pentru ca toată grăsimea să se absoarbă. În cele din urmă, aspirați sau curățați cu un burete moale și apă călduță.

Vinul proaspăt vărsat trebuie sterg cu un șervețel de hârtie. Turnați apă rece pe vinul vărsat și ștergeți-l. Între timp, pregătiți o suspensie de bicarbonat de sodiu și apă în proporție de o lingură de bicarbonat la două linguri de apă. Masați suspensia rezultată pe pata de vin. După ce pulberea s-a uscat, aspirați-o.

2.       Mirosul covoarelor

Mirosul covoarelor, dar și al tapițeriei sau al coșului de gunoi. Turnați bicarbonatul pe covor sau direct în coșul de gunoi și lăsați-l câteva ore, în mod optim 2 - 3 ore. Apoi aspirați. Bicarbonatul de sodiu va absorbi orice miros. Funcționează și pe frigider, aici turnați bicarbonatul de sodiu într-un bol și lăsați-l toată ziua.

3.      Gunoiul

Se toarnă 3 linguri de bicarbonat în gunoi, se toarnă aproximativ 100 ml de apă fierbinte din fierbător. Se lasă să stea, iar după 20 de minute se toarnă restul de apă fierbinte, în mod ideal aproximativ 500 ml sau mai mult. Dacă aveți nevoie de o armă mai puternică pentru deșeuri, atunci amestecați bicarbonatul cu oțet, puteți folosi o cană de oțet și o cană de bicarbonat, apoi urmați aceeași procedură ca și în cazul folosirii bicarbonatului.

3.png (1.05 MB)

4.      Pavaje exterioare

Puteți îndepărta cu ușurință petele, mușchiul și frunzele cu bicarbonat de bucătărie. Faceți o soluție din apă fierbinte și bicarbonat, aplicați-o pe tot pavajul și lăsați-o să acționeze timp de aproximativ 5 ore. Clătiți apoi cu apă curată. Vă recomandăm să aplicați mai întâi pe o pată de test mai mică pentru a evita modificări semnificative ale pavajului. Curățați petele de grăsime cu o perie.

5.      Toaleta

Turnați bicarbonatul de sodiu direct în toaleta și lăsați-l să stea aproximativ 15 minute. Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile, curăță toaleta și deșeurile în același timp. După ce trageți apa, curățați cu o perie de toaletă.

6.      Mașină de spălat vase și mașină de spălat rufe

Turnați pachetul de bicarbonat direct în tamburul mașinii de spălat rufe sau în mașina de spălat vase și porniți programul cel mai scurt. Bicarbonatul de sodiu va împrospăta aparatul și va scăpa de orice miros.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile