Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Ce tablouri alegem pentru locuință?

Alexandra Doskočilová
12.12.2022

Sursă imagine: unsplash.com

Operele de artă au capacitatea de a transforma un spațiu și de a insufla personalitate în orice încăpere a locuinței.

Prin urmare, completarea interiorului cu tablouri care vă reflectă gusturile și creează o atmosferă atrăgătoare și foarte personală este o soluție excelentă.

Ce tablouri alegem pentru locuință?

Cu toate acestea, înțelegem că, dacă nu sunteți curator sau artist, pictor, este posibil să întâmpinați dificultăți în alegerea tablourilor sau picturilor potrivite.

De aceea, am apelat la designeri de interior profesioniști și experți în amenajarea și decorarea locuinței, precum sunt cei din echipa Expedo, care vă vor ghida în procesul de alegere a operelor de artă pentru locuința dvs.

Luați în considerare spațiul și bugetul disponibile

Există, fără îndoială, atât de multe teme, stiluri, formate și dimensiuni ale acestui tip de decorare a casei, încât vă puteți pierde cu ușurință atunci când alegeți tablouri.

Pentru a vă restrânge căutarea, este o idee bună să începeți prin a răspunde la câteva întrebări foarte importante (și strategice).

Anume:

Unde intenționați să amplasați tablourile și de ce spațiu dispuneți?

În primul rând, gândiți-vă la spațiul pe care tabloul sau tablourile îl vor ocupa pe perete.

Dacă este necesar, măsurați spațiul disponibil pe perete și vizualizați mental unde și cum doriți să poziționați tablourile.

În acest fel, vă puteți decide mai ușor dacă alegeți un tablou mare sau un grup de mai multe opere de artă de dimensiuni mai mici.

Obrázek41.jpg (41 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

Ce buget aveți pentru a cumpăra tablouri pentru locuință?

Un alt aspect foarte important asupra căruia trebuie să vă decideți în prealabil este bugetul pe care îl puteți aloca pentru achiziționarea de tablouri de perete.

Vă sfătuim să nu treceți cu vederea acest aspect, deoarece, dacă optați pentru lucrări originale, prețul poate fi destul de ridicat, în timp ce serigrafiile sunt disponibile la prețuri accesibile.

Respectați scara și asortați culorile cu cele din interiorul locuinței dvs.

Când vine vorba de alegerea scării (dimensiunii) tabloului, aici este bine să luați în considerare atât dimensiunea camerei, cât și dacă peretele pe care doriți să agățați tabloul este complet gol sau nu.

Obrázek42.jpg (36 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

Altfel spus, dacă alegeți un tablou pentru peretele unei încăperi mici, cum ar fi un dormitor, este o idee bună să luați în considerare decorarea în formate mai mici.

Pe de altă parte, dacă aveți o cameră de zi (living) mare și doriți să dați mai multă libertate și „respiro” spațiului, puteți opta pentru un tablou de format mare sau puteți aranja un grup de mai multe pânze în stil galerie.

De asemenea, n-ar fi o idee rea să asortați cu paletarul de culori din restul decorului camerei.

Așa spre exemplu, dacă aveți un perete albastru, o canapea sau o altă piesă de mobilier în nuanțe de albastru, un tablou în culori calde, galbene, va rezona extrem de bine și se va transforma într-un accent din cameră.

Iar dacă aveți mobilier în stil clasic, realizat din lemn netratat, atunci o pânză în nuanțe de roșu sau roșu-ruginiu va scoate în evidență tonurile calde ale locuinței dvs.

Alegeți tablourile în funcție de atmosfera din cameră

După cum știți, fiecare cameră din locuință are o atmosferă și o personalitate proprie, distinctă.

În această ordine de idei, atunci când vă alegeți tablourile, schițele sau panourile de perete, nu ar fi o idee rea să decideți mai întâi ce cameră doriți să decorați.

Pentru dormitor

Dormitorul este sanctuarul dvs., spațiul dvs. privat și „sfânt”.

De aceea, majoritatea designerilor de interior și a experților recomandă investiția în tablouri originale care să facă o "declarație" pentru această cameră.

Însă cum dormitorul este și locul în care vă relaxați și vă destindeți în primul rând, tablourile și decorațiunile pe care le puneți acolo nu ar trebui să fie prea copleșitoare ca design sau culoare.

Alegerile bune pentru această încăpere sunt tablourile care au culori naturale, pământii sau albastre, tablouri cu peisaje și abstracte în culori mai calde, neutre și liniștitoare, care aduc calm și te fac să vrei să te cuibărești confortabil sub pătură.

În ceea ce privește locul în care este cel mai bine să agățați tabloul (tablourile) în dormitor, plasarea este în întregime la alegerea dvs.

Dacă doriți ca pânza să fie primul lucru pe care îl vedeți de îndată ce deschideți ochii dimineața, atunci cel mai bine este să o plasați pe peretele opus patului.

Dacă doriți să-l admirați în timp ce vă pregătiți de culcare sau vă ridicați, atunci îl puteți amplasa deasupra patului, deasupra dulapului TV, în spațiul îngust dintre dulap și suportul TV, etc, etc.

Pentru living

Dacă unul dintre pereții din camera de zi (living) este complet liber, nu veți da greș dacă veți pune un grup de tablouri și le veți aranja ca într-o galerie.

Nu vă fie teamă să faceți un „mix” din operele de artă, temele și chiar dimensiunile picturilor.

Astfel, spre exemplu, este o soluție foarte elegantă să optați pentru gruparea într-un singur loc a unor picturi în ulei, acuarele, fotografii, panouri de perete și chiar colaje.

Pe lângă stiluri, nu vă fie frică să amestecați temele și dimensiunile tablourilor.

Obrázek43.jpg (42 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

În timp ce operele de artă grupate în principiul expunerii într-o galerie stau perfect pe un perete absolut gol, dacă doriți să plasați o pictură mare în living vă recomandăm s-o poziționați deasupra canapelei.

În holul de la intrare (coridor)

Holurile sunt de obicei spații înguste și lungi, care pot fi închise sau deschise.

Pentru astfel de spații, tablourile sunt extrem de importante, deoarece, pe de o parte, ele reprezintă principalul decor al pereților. Iar pe de altă parte, mai ales dacă sunt alese corect, ele creează un sentiment de continuitate între diferitele medii funcționale ale casei.

Litografiile, fotografiile și picturile în ulei sau serigrafie de format mic sunt foarte potrivite pentru holul de la intrare.

Cât despre cele mai potrivite locuri la care puteți pune tablourile în hol, totul depinde din nou de mărimea și forma spațiului.

Dacă holul este mic și pătrat, ar fi o idee bună să creați o compoziție din mai multe tablouri de format mic, pe care să le așezați pe peretele opus ușii de la intrare.

Iar dacă aveți un hol lung și îngust, cu un plan deschis, atunci puteți „presăra” tablourile de-a lungul pereților.

Sufrageria și bucătăria

Indiferent dacă folosiți sufrageria zilnic sau doar atunci când primiți oaspeți, aceasta este încăperea în care puteți fi foarte îndrăzneț.

Tablourile mari, în culori uimitoare, cu grafică îndrăzneață sunt o alegere foarte bună pentru această încăpere, la fel ca și panourile de perete, arta 3D, chiar și ceva făcut manual și foarte eclectic.

Locul tablourilor pentru sufragerie este acolo unde vor fi văzute de toți cei care stau la masă, deoarece ideea de a pune un tablou în această cameră este de a-l face suficient de interesant pentru a putea declanșa începutul unei conversații interesante.

Bucătăria, pe de altă parte, este încăperea în care se prepară nu numai mâncarea, ci și unde se adună de obicei întreaga familie.

În această ordine de idei, pentru această cameră sunt foarte potrivite picturile de natură moartă și peisaje liniștitoare în ulei sau acuarelă.

Obrázek44.jpg (60 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

Ascultați-vă mai ales vocea din interiorul dvs. și sentimentele dvs.

Da, probabil că sunteți puțin confuzi, având în vedere că acum puțin timp v-am împărtășit care sunt regulile pe care trebuie să le urmați pentru a alege tablourile potrivite pentru a vă decora locuința.

Acum, cumva din senin, vă spunem să aveți încredere în instinctul dvs. și în sentimentele dvs.

Adevărul este că, indiferent de criteriile pe care vi le prezentăm, alegerea unei opere de artă este individuală și foarte personală.

Uneori se întâmplă să vă uitați la un tablou care le place tuturor, dar pe care dvs. nu-l înțelegeți și nu-l simțiți.

Altă dată, de îndată ce vă uitați la opera unui autor sau la o pictură serigrafiată despre care prietenii dvs. spun că este teribil de urâtă, stridentă sau de neînțeles, inima dvs. tresaltă și vă îndrăgostiți instantaneu de ea.

Tocmai de aceea vă sfătuim să vă încredeți mai întâi în instinctul dvs. și dacă tabloul pe care-l vedeți într-o galerie, într-un magazin fizic sau online vă face inima să tresară, nu ezitați, adăugați-l în coșul de cumpărături.

Și înainte să ne despărțim

când alegeți o operă de artă pentru locuința dvs., sfătuiți-vă mai întâi cu inima.

Un tablou ar trebui să vă emoționeze, să vă facă să visați și să vă inspire de fiecare dată când îl priviți.

Dacă aveți încredere în instinctul dvs. și urmați câteva dintre sfaturile pe care experții noștri le-au împărtășit în acest articol, suntem siguri că veți putea face cea mai bună alegere posibilă de decorațiuni și de tablouri pentru locuința dvs., care vă vor încânta mulți ani de acum încolo.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile